Kombinationstävling

Undvik stillasittande

Stillasittande är en stor riskfaktor för ohälsa. De muskel- och skelettbesvär som är vanligt förekommande hos de med en stillasittande livsstil är en av de stora anledningarna till sjukfrånvaro i Sverige idag.

Genom att starta en aktivitetstävling med Tappa motiveras ni till en sundare och mer aktiv livsstil – på ett roligt och engagerande sätt! Ni kommer fokusera på att vara i rörelse, samt att de kommer upptäcka hur mycket de faktiskt sitter ner. Våra metoder får era anställda på benen - både under arbetsdagen och hemma.

Vi ska få era att tänka på att stå upp, och målet kommer vara att samla 250 000 steg var på 25 dagar. Ni ska gå, stå eller göra andra aktiviteter motsvarande 10 000 steg om dagen. Aktiviteterna kombineras med en artikelserie som fokuserar på vardagsaktivitet, hälsoeffekterna av att undvika stillasittande samt vad som kan göras för att undvika det.

Undvik stillasittande

  • Starta när ni vill
  • 25 dagar
  • Personlig sida på tappa.se med flera motiverande funktioner.
  • Full support under hela utmaningsperioden.

249;-

per deltagare exkl. moms. Beställ

Har ni friskvårdsbidrag?

LÄS MER


Så här fungerar det

Lagutmaning

Lag bestående av 2–8 personer bildas på arbetsplatsen (rekommenderad lagstorlek). Fler än 8 personer i verksamheten? Skapa fler lag! Det gäller för varje lag att bestiga Mount Everest innen tävlingens slut. Detta klarar ni om laget håller ett snitt på 10 000 steg per dag. På webbsidan är det enkelt att få en översikt över vilka personer och lag som tillhör ert företag.

Registrera aktivitet

För att klara utmaningen behöver du och laget gå, eller göra andra aktiviteter som motsvarar 10 000 steg om dagen - alla aktiviteter räknas! Använd stegräknaren från Tappa, Tappas app eller aktivitetstabellen på webbsidan - en funktion som räknar om dina aktiviteter till steg. Fitbit- Garmin och Polarintegration.

Följ framgången

Allt eftersom du och laget registrerar aktivitet ser ni framgången i en spännande virtuell karta där ni ska bestiga Mount Everest. Ni kan också se framgången i olika topplistor och andra grafiska framställningar på företags,- avdelnings,- lag och individnivå. På sidan finns också flera motiverande funktioner såsom hälsotester, personliga mål, utmärkelser, möjlighet till att skicka meddelanden till laget samt diplom vid målgång.

Därför är Tappa ett bra val

Många fördelar för arbetsplatsen!
Tusentals svenska arbetstagare har deltagit i aktiviteter med Tappa. Gemensamt för alla är en ökad fysisk aktivitetsnivå och stor entusiasm. Läs mer

 

Många fördelar för dig
Genom att delta i en aktivitetsutmaning motiveras du till en sundare och mer aktiv livsstil på ett roligt och motiverande sätt. Läs mer

 

Så här tycker våra deltagare
Våra aktivitetskampanjer har många positiva effekter på bland annat de anställdas hälsa och på arbetsmiljön. Läs mer