Från L till Å

#engångföralla

Tävlingsperiod: 1 mars - 3 april

Vilken by eller stadsdel går mest och vilken kommun är allra bäst? Och är det kanske du som går längst? Är du ingen tävlingsmänniska? Låt gå, men var med ändå! Gå för din hälsa, miljön eller nåt annat du tycker om. Varje steg räknas – oavsett varför du går.
Nu inleder vi vårvintern med att lämna massor av skoavtryck istället för klimatavtryck på vår väg. Häng med i utmaningen! Ta ett steg och du är med, vi lottar ut massor av priser bland alla som deltar. I #engångföralla tävlar vi i att just gå. Dessutom får du hållbarhetspoäng om du klarar den dagliga hållbarhetsutmaningen. En ny utmaning presenteras varje dag under tävlingen. Vi startar #engångföralla den 1 mars och alla som bor i Boden, Kalix, Luleå, Piteå och Älvsbyn är välkomna att delta gratis.
Delta i lag

I #engångföralla tävlar vi i lag för den by eller stadsdel där du bor. När du skapar din profil för att gå med i tävlingen så väljer du att tillhöra laget där du bor. På så vis får vi en tävling mellan våra byar och stadsdelar men också mellan våra kommuner om att samla ihop flest steg och hållbarhetspoäng.

Vinn fina priser!

Under tävlingens gång kommer vi att lotta ut priser. Från första stegen är du med i dragningen av fina vinster. Vinner gör både den by eller stadsdel som gått längst och den som samlat flest hållbarhetspoäng. Självklart kommer vi också uppmärksamma den kommun som engagerat flest och lyckats bäst i tävlingen.

Samla hållbarhetspoäng

Låt bilen stå och transportera dig för egen kraft. Varje dag kommer med en ny möjlighet att resa lite mer hållbart och aktivt. Utmana dig själv och upptäck att fötterna tar dig längre än du trodde. Varför inte sätta av lite extra tid och ta en promenad till jobbet, gå med barnen till förskolan eller traska till mataffären. Du får en aktiv vardag samtidigt som du gör något bra för miljön.

Från L till Å
L till Å

#engångföralla genomförs av den kommunala verksamheten L till Å – hållbart resande i Luleå tillsammans med Boden, Piteå, Kalix och Älvsbyns kommuner. Inom L till Å jobbar vi för att skapa förutsättningar, underlätta, utveckla, lyssna in, informera och inspirera på ett sätt som får cykelhjulen och busshjulen att snurra, och får fler att lämna skoavtryck istället för klimatavtryck på sin väg genom staden.

Följ framgången

Följ framgången i vår virtuella karta med spännande stopp längs vägen. Genom att registrera dina steg kommer du närmare målet. Alla som deltar kommer att kunna följa varandra i topplistor och i den virtuella kartan.

Så här registrerar ni steg

Målet är att nå en aktivitetsnivå på 10 000 steg om dagen och alla steg ni tar räknas! Ni kan på ett enkelt sätt registrera alla steg direkt i appen och på webben.

  • Tappas app - Steg fångas automatiskt upp av appen. Ni kan ladda ner tappas app i App Store och Google Play.
  • Aktivitetsarmband - Vi har direkt integration med Fitbit, Polar och Garmin. Integrera ditt aktivitetsarmband på webben så överförs dina steg automatiskt. Aktivitetsarmband som kan kopplas mot Google Fitness eller Apple hälsa går även att använda för automatisk överföring av steg. Tex Apple Watch.
Video: Se hur Tappa-appen fungerar
Ladda ner Tappa-appen:
Dytt-appen
Kompatibel med:
Fitbit, Polar & Garmin

Vanliga frågor

Har du funderingar på hur det fungerar med stegsnittet, var du laddar ner appen eller hur du integrerar ett aktivitetsarmband så hittar du svaren på våra vanligaste frågor här.


Ladda ner infomaterial & utmana andra!