Foto: Gösta Fries

Det går fortfarande bra att anmäla sig!

Kom i form till sommaren!

Tappa tillsammans med STF bjuder in din arbetsplats till vårens stora aktivitetskampanj. I sex veckor går vi virtuellt i vackra Österlen. Låt er motiveras till en aktiv vardag med spännande uppdateringar i kartan och intressanta artiklar. Kom i form och ha det kul tillsammans med dina kollegor.

Tappatrampet

Tävlingsperiod:
11 april - 23 maj
Anmäl er innan:
10 april
Anmäl er
Endast 199 kr per deltagare exkl.moms

Målet med kampanjen

Alla kan delta! Målet med kampanjen är att sätta fokus på vardagsaktivitet på ett roligt och motiverande sätt. Små ändringar i vardagen kan ge stora hälsofördelar. Allt från att ta trappan istället för hissen, till ett träningspass på kvällen. Tappa belönar alla former av aktivitet.

Alla aktiviteter räknas!

Allt ni behöver göra är att gå eller utföra aktiviteter motsvarande 10 000 steg om dagen. Ökar ni pulsen lite extra är effekten ännu större. Era steg överförs automatiskt med Tappa appen och ni kan enkelt registrera annan aktivitet i aktivitetstabellen. 30 minuters cykling ger t.ex. 3 900 steg.

Så fungerar det

Skapa lag på 2–8 personer. Är ni fler än 8 personer? Bilda fler lag! Tillsammans ska ni hålla ett stegsnitt på 10 000 om dagen för att nå målet i tid. Allt eftersom ni registrerar aktivitet i Tappa-appen eller på tappa.se kommer ni enkelt kunna följa varandras framgång i kartan över Österlen och topplistorna. Förutom att utmana varandra kan ni utmana arbetsplatser runt om hela Sverige.

Walk and run
 

Lyckad utmaning för Östenssons

”Tappa stärker samarbetet i organisationen och får många i rörelse på ett väldigt enkelt och roligt sätt. Utmaningen är lätt att förstå och enkel att hantera för den enskilde anställde. Vi har fått bra support och den hjälp vi behövt. Hela utmaningen är busenkel och inte betungande.”

ANDERS LINDBLOM VD, Östenssons Livs AB Östenssons Livs

Så här registrerar ni aktivitet

Målet är att nå en aktivitetsnivå på 10 000 steg om dagen och alla aktiviteter räknas! Därför kan du på ett enkelt sätt registrerar all din aktivitet direkt i appen och på webben.

  • Tappas app- Steg och vardagsaktivitet fångas automatiskt upp av appen. Du kan ladda ner tappas app i App Store och Google Play. All aktivitet som du har kopplat till Apple Hälsa förs automatiskt över till Tappas app.
  • Aktivitetstabellen- Utför du andra aktiviteter kan du enkelt registrera det i aktivitetstabellen via appen eller tappa.se. Exempel: 30 min cykling ger 3 900 steg.
  • Vår manuella stegräknare- Stegräknaren är en Tappa-klassiker. Den är enkel att använda och du rapporterar själv in dina steg i din personliga profil i Tappas app eller på tappa.se. Stegräknaren går att beställa för 100 kr exkl. moms
  • Fitbit, Polar eller Garmin - Integrera ditt aktivitetsarmband inne på din personliga profil så överförs dina steg automatiskt.
 
Video: Se hur Tappa-appen fungerar
Ladda ner Tappa-appen:
Dytt-appen
Kompatibel med:
Fitbit, Polar & Garmin

Så här kommer ni igång!

  1. Gör en gemensam anmälan för din arbetsplats och motta startkod via mail
  2. Ladda ner Tappas app, skapa en profil och ange startkoden eller ange startkoden på tappa.se och skapa en profil.
  3. Börja att gå, cykla eller registrera den aktivitet som passar dig bäst!
Anmäl er App screenshots

Vinster

Det kommer veckovis att dras vinster bland alla som klarar att hålla ett stegsnitt på 10 000 eller mer under tävlingens gång.

Vid målgång drar vi en vinnare av ett presentkort som kan användas till någon av STF:s boenden runt om i Sverige.

Vi administrerar allt kring tävlingen med motiverande uppdateringar, vinster och support. Allt ni behöver är att anmäla er så ordnar vi resten.

 

Vanliga frågor

Du kan ladda ner appen i Appstore eller i Google Play. Den fungerar på iPhone (5s eller nyare) och på de flesta Android-mobiler.

Allt räknas i steg under kampanjen, och summan av allt du gör under dagen ska överstiga 10 000 steg. Registrerar du aktivitet i aktivitetstabellen omvandlas det automatiskt till steg.

Självklart, du kan välja vår klassiska manuella stegräknare eller integrera din Fitbit, Polar eller Garmin. Mäter du din aktivitet eller steg på ett annat sätt kan du alltid rapportera dina steg manuellt i vår app.

Sí, selvfølgelig, natürlich! Vi finns tillgängligt på alla skandinaviska språk, tyska, engelska och spanska.

Du väljer precis hur du vill delta, ensam, tillsammans med kollegorna, familjemedlemmar, vänner eller varför inte få med hunden ut på fler promenader? Valet är ditt! Vi tycker att ju fler desto roligare!

En ökning av din aktivitetsnivå ger dig många hälsofördelar. Du förbränner kalorier, du blir smartare, det är bra för hjärtat och flera andra hälsofördelar.

Vi är rekommenderade minst 150 minuter med fysisk aktivitet varje vecka i moderat tempo. Vilket betyder tex en promenad där du håller ett raskt tempo på ca 4–5 km /h.

Absolut, ni kan dela upp er i lag inne i portalen. Vi rekomederar lag på 2-8 personer. Är ni fler som önskar att delta tillsammans? Skapa fler lag, ju fler desto roligare.