TappaBlogg

”Påverkar hela arbetsplatsen positivt!” – SLL

Stegutmaningen – SLL:s årliga aktivitet med oss – har alltid varit en succé. Sedan första aktiviteten 2010 har tusentals medarbetare fått en aktivare livsstil och mer energi. Att över 4 000 medarbetare deltog under våren 2016 är ingen överraskning och vi är glada över att få ha bidragit i deras insats för hälsan.

De 4080 deltagarna har under våren samlat steg genom att gå genom 4 europeiska storstäder på 4 veckor. Framgången gick att följa i virtuella kartor samt i topplistor. Deltagarna hade valet att antingen samla steg genom att enbart gå, eller genom att omvandla andra aktiviteter till steg med hjälp av vår aktivitetsomvandlare.

Komma i form och ha kul tillsammans

De som ville kunde loggföra sitt kaloriintag, och för de som var mer inne på att göra en insats för miljön fanns redskap för att se hur mycket som gick att spara miljön genom att exempelvis gå istället för att åka buss. De huvudsakliga grunderna till att dessa 4 000 deltagare var med och samlade steg var för att de ville komma igång och röra på sig mer samtidigt som de ville göra något roligt tillsammans på jobbet.

Vi frågade Helena Nosko, Idrottskonsulent på Stockholms Landstings Idrottsförbund, hur en aktivitet med oss har påverkat arbetsplatsen.

Stegutmaningen med Tappa blir en stor ”snackis” bland våra organisationer och medarbetare. Vi märker att en sån här aktivitet engagerar, motiverar och får igång människor vilket såklart är väldigt positivt. Vi jobbar ständigt med personalens hälsa och välmående på SLIF och fokuserar mycket på vardagsmotion och goda vanor vilket denna aktivitet bidrar till.” För kollegor som inte var aktiva tidigare har Tappa varit en stor draghjälp för ökad motivation till Friskvård.

Helena Nosko, Idrottskonsulent på Stockholms Landstings Idrottsförbund