TappaBlogg

Derome gick genom historien!

I höst har hela Derome AB ställts på huvudet då hela 1371 anställda var med på aktivitetsutmaningen “Derome 70 år”. I samband med Deromes födelsedag ville de göra en gemensam aktivitet för alla anställda med fokus på hälsa, teambuilding och Deromes historia!
Gick genom historien

Deltagare från Deromes olika anläggningar gick ihop i lag, motiverade och utmanade varandra till en mer aktiv vardag. Målet var att på 32 dagar hålla ett stegsnitt på 10 000 steg om dagen och “gå” genom hela Deromes historia från 1946 till 2016.

Utmaningen skapade otroligt stort engagemang bland de anställda. Under lunchen diskuterades stegsnitt, man samlades till gemensamma aktiviteter och i Derome undrade grannarna vad som försegick eftersom alla var ute och promenerade hela tiden. Personalchef på Derome, Urban Forsbring berättar om engagemanget som har varit.

Under utmaningen var det många som var ute och samlade steg när det var fika och i lunchen. Vi upptäckte snabbt att det var 1200 steg från fabriken till kyrkan, och ett par steg extra om vi sedan gick genom kohagen tillbaka! Det blev också mer vanligt med gåmöten.

Riktigt härlig lagkänsla

Ett lag som verkligen engagerade sig var “Ta i trä”. Laget var en blandning av Derome-anställda från olika avdelningar. Under utmaningen visade de en riktig härlig lagkänsla genom att trycka upp egna tröjor, göra gemensamma aktiviteter och lägga upp en massa bilder på utmaningens Instagram-tagg #deromesteg. Anna M. Johansson från laget berättar om hur utmaningen har påverkat dom.

Det är mycket prat om motion och tappa just nu. Varje dag är det lunchpromenad, ett tåg av Derome-anställda som är ute för att jaga lite extra steg. Vi peppar varandra för att komma över 10 000 steg om dagen, vissa gör det på en förmiddag andra får ge sig ut en extra promenad på kvällen för att nå dit. Vi har ett eget Instagramkonto #taitra2016 där vi publicerar våra aktiviteter och pushar varandra. Vi har dessutom tagit fram en egen t-shirt för att höja lagandan.

Utmaningen är teambildande inte bara inom laget utan för hela Derome. Häromdagen hade vi en mässa på Orust och träffade kollegor från flera olika Deromeanläggningar, och det stora samtalsämnet var givetvis ”tappatävlingen”.

Laget "Ta i trä" gjorde självklart egna tröjor!