TappaBlogg

Ann-Sophie från Folktandvården Björkekärr blev “Höstens inspiratör”

Under höstens TappaTramp kom det in över 200 fantastiska nomineringar med inspirerande historier – om hur kollegor och vänner har motiverat och inspirerat andra till en roligare och mer aktiv vardag. Flera av deltagarna har också gjort stora livsstilsändringar (gått ner i vikt, slutat röka, bättrat sin diabetes och fått en mer hälsosam livsstil). Till slut var det  Ann-Sophie Svensson som tog hem segern som “Höstens inspiratör”.

Ann-Sophie (3:a fram från vänster i bilden) jobbar som tandhygienist på Folktandvården Björkekärr och det var hon som engagerade sina kollegor att vara med i TappaTrampet. Tillsammans har 16 deltagare från jobbet under hösten “gått” uppför Mount Everest. Ann-Sophie berättar att hon har fungerat som en hälsoinspiratör på jobbet i höst och att det har varit både roligt och inspirerande när man jobbar med positiva kollegor som "hänger på".

När jag såg att stegräkning med Tappa var på gång kändes det som ett mycket bra inslag i vårt hälsofrämjande tänk. Av 17 möjliga ställde 16 upp och deltog. Jätteroligt bara det att engagemanget var så stort.

Aktiviteter som knyter ihop kollegorna

Camilla skriver i sin nominering att Ann-Sophie har ordnat kvällar med matlagningstema och kurser i att bemöta varann. Aktiviteter som knyter ihop de anställda och är positivt för arbetsmiljön. Eldsjälar som Ann-Sophie är viktiga nyckelpersoner på arbetsplatsen som är med på att få dom anställda att må bra.

10 000 steg motiverar

Ann-Sophie berättar om hur TappaTrampet skapar en medvetenhet om sitt eget stegsnitt och sin dagliga aktivitet.

Det har varit mycket lärorikt för många att se hur förvånansvärt lite vardagsmotion man får. Man behöver anstränga sig en hel del för att komma upp i minst 10 000 steg. Men med tanke på de hälsovinster man får på köpet är det värt detta. Flera av oss rör på oss mer än innan "Tappa" och vi kommer att delta nästa gång igen. För att hålla liv i träningslusten har vi även som mål att delta i löpningarna Vårruset alt. Blodomloppet.

Det var Ann-Sophies kollega Camilla Lejdström som nominerade henne med följande ord:

Ann-Sophie är en helt OTROLIG kvinna som är så engagerad på jobbet och vill att alla ska må bra! Ordnar kvällar med matlagningstema, kurser i att bemöta varann! Hon har just blivit vår hälsocoach på jobbet och ordnat med TAPPA och även anmält oss till Tjejmilen när vi på arbetsplatsen kommit igång och träna!

Helt ENKELT som gjord för utmärkelsen!