TappaBlogg

42 varv runt jorden i Höstens TappaTramp!

Under hösten har 4 788 deltagare från hela landet bestigit Mount Everest på 40 dagar i aktivitetsutmaningen “TappaTrampet”. Små och stora företag, samt privatpersoner har deltagit.

För att klara utmaningen behövde alla deltagare och lag hålla en genomsnittlig aktivitetsnivå motsvarande 10 000 steg om dagen. I tillägg har det varje vecka varit roliga quiz, hälso- och livsstilstips och dragningar av delmålsvinster. Vid målgång blev det också dragning av resepresentkort till flera lyckliga vinnare bland ALLA som kom i mål på 40 dagar.

Fantastiska resultat

I bilden under kan du se vad alla deltagare tillsammans har klarat under utmaningen. Totalt har vi nästan gått 42 varv runt jorden. Vi gratulerar Gävleborg som piggaste län och Försvarsindustrin som piggaste bransch - bra jobbat!

Motiverade till många olika aktiviteter

I våra kampanjer räknas alla typer av aktiviteter och det glädjer oss därför att fler av er har motiverats att använda höj- och sänkbara skrivbord, cyklat mer, gått fler promenader och fixat i trädgården för att nå det dagliga målet.

Ann-Sophie blev "höstens inspiratör"

Under höstens TappaTramp kom det in över 200 fantastiska nomineringar med inspirerande historier – om hur kollegor och vänner har motiverat och inspirerat andra till en roligare och mer aktiv vardag. Flera av deltagarna har också gjort stora livsstilsändringar (gått ner i vikt, slutat röka, bättrat sin diabetes och fått en mer hälsosam livsstil). Till slut var det Ann-Sofi Svensson som tog hem segern som “Höstens inspiratör”. Det var hennes kollega Camilla Lejdström som nominerade henne med följande ord:

Ann-Sophie är en helt OTROLIG kvinna som är så engagerad på jobbet och vill att alla ska må bra! Ordnar kvällar med matlagningstema, kurser i att bemöta varann! Hon har just blivit vår hälsococh på jobbet och ordnat med TAPPA och även anmält oss till Tjejmilen när vi på arbetsplatsen kommit igång och träna! Helt ENKELT som gjord för utmärkelsen!

Intervju med Ann-Sophie kommer på bloggen!

Vinnare av resepresentkort vid målgång:

10 000 kr:
Berit Bergqvist
Lag: Hagagården

5000 kr:
Veronica Johansson
Lag: Grupp2

Åsa Pettersson
Lag: Virserums Sparbank

Katarina Zackrisson
Lag: Stegvis 1

Martin Petersson
Lag: Kraften

Jenny Andersson
Lag: De snabbfotade