Från L till Å

#engångföralla

Tävlingsperiod: 8 februari – 26 mars

Foto: Susanne Lindholm
Vilken by eller stadsdel går mest i Luleå? Och är det kanske du som går längst? Är du ingen tävlingsmänniska? Låt gå, men var med ändå! Gå för din hälsa, miljön eller nåt annat du tycker om. Varje steg räknas – oavsett varför du går. Nu inleder vi det nya året med att lämna massor av skoavtryck istället för klimatavtryck på vår väg genom Luleå! Häng med i utmaningen! Ta ett steg och du är med, vi lottar ut massor av priser bland alla som deltar. Dessutom väntar så klart fina priser till vinnarna. I #engångföralla tävlar vi i att just gå. Dessutom får du hållbarhetspoäng i tävlingen om du byter ut bilresor till att istället gå. Det är nämligen så att 1/3 av alla resor under en kilometer är bilresor, låt oss tillsammans ändra på det. Vi kickstartar #engångföralla den 8 februari och alla som bor i Luleå kommun är välkomna att delta gratis.
Delta i lag

I #engångföralla så tävlar vi i lag för den by eller stadsdel där du bor. När du skapar din profil för att gå med i tävlingen så väljer du att tillhöra laget där du bor. På så vis får vi en tävling mellan byar och stadsdelar om att samla ihop flest steg och hållbarhetspoäng.

Vinn fina priser!

Under tävlingens gång kommer vi att lotta ut priser. Från första stegen är du med i dragningen av fina vinster. Vi kommer även utse vinnare av flest steg i tävlingen liksom vinnare av flest hållbarhetspoäng. Självklart vill vi också uppmärksamma den by eller stadsdel som går längst.

Följ framgången

Följ framgången i vår virtuella karta med spännande stopp längs vägen. Genom att registrera dina steg kommer du närmare målet. Alla som deltar kommer att kunna följa varandra i topplistor och i den virtuella kartan.

Hållbarhetspoäng

Låt bilen stå och transportera dig för en egen kraft. För varje bilresa som byts ut till att istället gå belönas du med hållbarhetspoäng. Varför inte sätta av lite extra tid och ta en promenad till jobbet, följa barnen till skolan eller gå till mataffären. Du får en aktiv vardag samtidigt som du gör något bra för miljön.

Så här registrerar ni steg

Målet är att nå en aktivitetsnivå på 10 000 steg om dagen och alla steg ni tar räknas! Ni kan på ett enkelt sätt registrera alla steg direkt i appen och på webben.

  • Tappas app - Steg fångas automatiskt upp av appen. Ni kan ladda ner tappas app i App Store och Google Play.
  • Aktivitetsarmband - Vi har direkt integration med Fitbit, Polar och Garmin. Integrera ditt aktivitetsarmband på webben så överförs dina steg automatiskt. Aktivitetsarmband som kan kopplas mot Google Fitness eller Apple hälsa går även att använda för automatisk överföring av steg. Tex Apple Watch.
Video: Se hur Tappa-appen fungerar
Ladda ner Tappa-appen:
Dytt-appen
Kompatibel med:
Fitbit, Polar & Garmin

Vanliga frågor

Har du funderingar på hur det fungerar med stegsnittet, var du laddar ner appen eller hur du integrerar ett aktivitetsarmband så hittar du svaren på våra vanligaste frågor här.


Ladda ner infomaterial & utmana andra!